10.07.2020 -Akademi Derneğine Hoş Geldiniz

AHLAKSIZ FİLİMLER VE HABABAM SINIFINA REDDİYE-2

AHLAKSIZ FİLİMLER VE HABABAM SINIFINA REDDİYE

Hababam sınıfı gibi eğitim ve terbiye sınırları dışında, eğitimci kitleyi de aptal ve zavallı yerine koyan günümüzde onu gölgede bırakan bir sürü film olmasına rağmen niçin “Hababam sınıfına ” yazdım. Evet 40 yıl önce fitne fesat ve ahlak sınırları içinde olmayan bu film ilk tohumlarını ekmiştir. Bu işi de milleti güldürerek yapması ayrı bir vahim durum. “Yazıklar olsun insanları güldürmek için söz söyleyip yalan konuşana! Yazıklar olsun! Yazıklar olsun.”(Ebu Davud, Tirmizi, Nesai, Beyhaki)  Sadece o film değil bu güne gelene kadar her bir film toplumun ahlakını bilinçli bir şekilde bozmak için planlanmış çalışmalardır. Onlardan çoğu günah işlemede, düşmanlıkta ve haram yemede yarış ederken görürsün. Bu yaptıkları şeyler ne kötüdür. (Araf suresi 62. Ayet) Özellikle Genç neslimizin ilgi alanında Hababam sınıfı vardı. O filimde zehrini en güzel şekilde akıttı ve şuan ki orta kuşak nesli bu zehirden nasibini almıştır. Yüzde doksan dokuzu Müslüman olan insanımızın ahlakını bozan bu filimler İSLAM AHLAKINDAN ÇOK UZAK, DÜNYAMIZI VE AHİRETİMİZİ YIKAN, KENDİ ELİMİZLE KENDİMİZ ATEŞE ATTIĞIMIZ BU FİLMLERİ İZLENMESİNİ REDDEDİYOR VE KALDIRILMASINI TALEP EDİYORUM”

Şuan ki filmleri biraz analiz edersek; Sabah programların da evlilik adına kendini pazarlayan erkek ve kadınlar, Onları pazarlayan çıplak sunucular, seviyesiz kabiliyetsiz yarışmalar, ahlak hayâ olmayan, ar damarlarını patlatıp kanalizasyon akıtan ve bunları da midelerİ bulanmadan izlenen diziler bulunmaktadır. Diziler de ise amcasının karısıyla ilişkisi olan yeğen, tarihe ihanet tarihi konu alan filimler, tamamen belden aşağı çalışan komedi filimler, yatak odası sahneleri, çıplaklığın ön planda olduğu günlük kıyafetler, ümmete adam gibi adam yetişeceğine her tarafı maganda olan kabadayılar. Yine en önemlisi zaman içerisinde bilinçaltına şırıngalanan ahlakdışı filmlerin sonucu bilinçlerin asimile olduğu bir insan kalabalığı oluşmaktadır. Filimler hatta hayvanları konu alan çizgi film de aşık olma sevgili edinme olmazsa olmazlardan. Yine çocuklarımızın masum dünyalarını yerle bir ederek onları birer tüketim makinesine çeviren reklamlar, tamamen gerçekle ilişkisi olmayan çizgi filmlerle sanki yaşayan robotlar üretildi. Hayatımız da futbol uyuşturucu görevi yapmaktadır. Kargaşa ile dolu olan hayatlarından uzaklaşmak için dinledikleri müziği ise ayyaş, serkeş ve kimin eli kimin cebinde olduğu belli olamayan insanların yazdığı sözler ile daha da bunaltılan hayatların varlığı.

İşte burada birçoğuna vakıf olamadığımız tv, internet dünyasının varlığı toplumu yaşayan canavar veya olaylara tepkisiz ölü haline getirmektedir. (Onlar ki; inanmışlardır ve kalpleri Allah’ı anmakla huzura kavuşmuştur. Dikkat edin; gerçekten kalpler, ancak Allah’ı anmakla huzura kavuşur.(Rad suresi 28. Ayet)

Sonuç; sigara içme yaşı ilkokul seviyesine düştü. Uyuşturucu bakkallarda satılır hale gelerek ortaokul seviyesine düştü. İçki su gibi içilir hale geldi. Zina Avrupa standartlarına getirilerek her köşe başında, otobüste, durakta ve çay bahçesinde yapılır hale geldi. Kumar futbol maçların sponsoru oldu. Çalışıp alın teri ile kazanacağına umutlarını bir bilete bağlayarak, her insanın kumar  oynar hale getirdik ve  en önemlisi millileştirdik. Nerdeyse yalan söylemeden ticaret yapan esnaf kalmadı. Sanki yalan söylemse rızkı kesilecek. Gıybet, dedikodu çay günü yapan kadınlarda ve kahvehaneleri dolduran erkekler tarafından bolca yapılmaktadır. Boşanma oranları her geçen gün artmakta ve buna bağlı olarak kadın katili kocalar artmaktadır. Yine buna bağlı olarak sevgisiz büyüyen çocuklar suç oranları boylarını geçmektedir. Bayanlar sokakta çıplak yürüyor ve(dar giymek çıplak hükmündedir). Erkekleri haram a düşürüyorlar. Her gün onlarca hırsızlık dolandırıcılık gasp vb gayrı meşru işler yapılmaktadır. Bunları çoğaltabiliriz. Ama en korkuncu bunlar her geçen gün artmaktadır.

NELER YAPILMALI

Ne yapmalıyız sorusuna konuşmamız gerekiyor. Uykularımızın kaçması gerekiyor. İçimiz içimizi yemesi, yerimizde durmamamız gerekiyor. Bunun için ciddi mesailer harcanması gerekiyor. Aksi halde Avrupa ve Amerika toplumunun çökmüş ahlakını bizde oluşması çok yakındır. Bizler yapacağımız çalışmalarımızla hem dünyamızı imar edeceğiz hem de ahretimizi kurtarmış olacağız.

ÇÜZÜM

Elif. Lam. Ra. Bu (Kur’an) Rablerinin izniyle insanları karanlıklardan aydınlığa, yüce ve övgüye layık olanın yoluna çıkarman için sana indirdiğimiz bir kitaptır(İbrahim suresi 1.ayet)

YANLIŞ UYGULAMALAR  KÖTÜ HER ÖRNEK VE EYLEM ENGELLENMELİDİR. AKIL, NESİL,DİN,MAL EMNİYETİ SAĞLANARAK YENİ BİR DÜNYA İNŞA EDİLMELİDİR.

Çözüm konusunu bir sonraki yazıda ele alacağız.

Akademi Derneği Başkanı
Şerafettin YAZICI