05.08.2020 -Akademi Derneğine Hoş Geldiniz

GÜZEL AHLAK MI DİPLOMA MI ?

ŞERAFETTİN YAZICI

Yazarın şu ana kadar yazılmış 14 makalesi bulunuyor.

h11303-studyo-1

Çocuklarımız için bizler acaba ne istiyoruz?  İyi bir doktor iyi bir mühendis ya da geleceği çok iyi olan bir ticaret mi? Yoksa asıl kazanç yeri olan Ahrette cennete götürecek İslam ahlakı bir yaşam tarzını  mı istiyoruz.

En güzel olanı tabi ki ahlaklı bir doktor ahlaklı bir mühendis veya ahlaklı bir tacirdir.  Bizler toplum olarak ciddi derecede dünyevileştiğimiz den çocuklarımız da öyle yetiştirmeye çalışıyoruz. Çocuklarımıza yaz aylarında bir iki ay Diyanet’in ve STK’ların kurslarında sadece Kur’an ve ilmihal bilgileri öğretilmektedir.  Fakat, zamanın büyük kısmı İslam ahlakı olmayan okullarımızda geçmektedir.

Eksik olan noktalardan biri de evlerinizde dini eğitim namına kuru nasihatlerin dışında bir şey yok ve vermek için de bir gayretimiz de yok. Hal böyle olunca çocuklarımıza “oku yoksa aç kalırsın” özellikle kız çocuklarımıza “oku yarın boşanırsan ayakların üstünde kalacağın bir mesleğin olsun” diyerek İslami eğitim vermediğimiz gibi kariyer sahibi boşanmış bir kızımızın olma garantisini veriyoruz.

Bizler gerçekten ahlaklı dinini bilen ferasetli bir nesil istiyor muyuz Bu soruyu ciddi bir şekilde kendimize sormamız gerekiyor. “Rasulullah’ı (s.a.v) buyurduki:

“Ameller niyetlere göredir, herkese niyet ettiği vardır, kimin hicreti Allah ve Resulü ise, hicreti Allah ve Resulünedir, kiminde hicreti kazanmak istediği bir dünyalık veya nikahlanmak istediği bir kadın için ise hicreti de hicret ettiği şeyedir”*

Bizler  kendimizde sorgulayalım niyetlerimizi gözden geçirelim ve İslam ahlakı üzerine bir çocuğumuzun olmasını istiyor muyuz? Ve bunun oluşması için çırpınıyor muyuz?

Yoksa olsa da olur olmasa da olur deyip ilgilenmez ama çocuğun diploması olsun diye dershane dershane gezip yazdıracak bir yer mi arıyoruz? ya da başarılı olsun deyip kız çocuklarımızı buluğ çağına girdiği halde tesettür namına, namaz namına hiç bir Allah’ın emrini ona öğretmiyor veya emretmiyor muyuz?

Bizler; İslam medeniyetinin yetiştirdiği önderleri, alimleri, abidleri ve mücahitleri yeniden yetiştirmek istiyorsak onların beslendiği kaynaktan besleyelim bu kaynağın adı: Kuran ve peygamberimizin hayatı dır.

Bunun için şunları tavsiye ederiz.

• Bizler İslam ahlakını ön planda tutup çocuklarımıza İslam’ı anlatalım ve örnek olalım.
  • Çocuklarımızı Hazreti İbrahim gibi Allah’a adayalım dünyevi şeylere değil.(yani en büyük kariyer cennete girmek)
  • Çocuklarımıza kendilerine örnek edinmeleri için adil devlet adamlarını,İslam alimlerini, keşif yapmış bilim adamlarını, İslam mücahitlerini anlatalım.
  • İslami roman film Kitap alalım okuyalım okutalım
  • İslami STK’ların sosyal ve İslami çalışmalarına yönlendirelim
  • Haftada 1 gün aile toplantısı yaparak istişare edilebilir sohbet edilebilir ailevi sorunlar konuşulabilir.
  • Fıtratlarına uygun okul ve mesleğe yönlendirelim
  • Okullarda olan bozuk İslami ahlaka karşı savunma mekanizması oluşması için gerekli bilgileri verelim.

Ey iman edenler! Kendinizi ve ailelerinizi yakıtı insanlar ve taşlar olan ateşten koruyun. Onun başında gayet haşin, sert; Allah’ın kendilerine emrettiğine karşı gelmeyen ve kendilerine emredileni yapan melekler vardır. (Tahrim 6)

*(Buhârî, Bedu’l-Vahy, 1; Muslim, İmare, 155; Ebu Davud, Talak, 11)

DERNEK BAŞKANI                                                           Şeraffettin YAZICI